Новини

Із закарпатськими будівельниками спілкувалися фахівці Управління Держпраці

В області триває робота з інформування працівників будівельної галузі про вимоги законодавства про працю, насамперед в частині легального оформлення трудових відносин,  та охорони праці.

Протягом тижня у межах проведення цих заходів головні державні інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області побували на будівельних майданчиках Ужгорода, Ужгородського району та Хустщини.

Роботодавців і їх найманих працівників поінформували про переваги офіційної та ризики незадекларованої праці, про порядок  оформлення сезонних трудових договорів, про важливість і необхідність забезпечення працівників засобами безпеки, неприпустимість допуску до робіт підвищеної небезпеки осіб без легального працевлаштування тощо.

Під час безпосереднього спілкування з фахівцями Управління Держпраці хустські будівельники, до прикладу,  запевнили, що працюють тільки офіційно. А ось окремі працівники будівництва в обласному центрі зізналися, що  трудових договорів не укладали, дехто нібито вийшов уперше для ознайомлення з умовами роботи.

Отримана інформація буде ретельно вивчена і проаналізована, після чого, при наявності правових підстав, проводитимуться інспекційні відвідування. До тих, хто не прислухався до порад Держпраці, вживатимуться заходи відповідного реагування.