Новини

Автоперевізник не став чекати візиту держінспекторів праці, а поспішив офіційно оформити з водіями трудові відносини

На автодорогах Закарпаття щомісяця проходять інформаційно-роз’яснювальні рейди за участі представників управлінь Держпраці, Укртрансбезпеки та Національної поліції області. Головна мета рейдового моніторингу – профілактика правопорушень. Зокрема, автоперевізникам нагадують вимоги законодавства з питань праці, зокрема щодо офіційного працевлаштування,  безпеки дорожнього руху, охорони праці і наголошують на важливості вжиття відповідних заходів щодо усунення виявлених порушень.

Треба сказати, що такі заходи є досить дієвими: чимало суб’єктів господарювання (автоперевізників) прислуховуються до порад представників контролюючих органів і виправляють певні недопрацювання.

Так, скажімо, було нещодавно на Хустщині. Головні державні інспектори Управління Держпраці краю Михайло Джумеля та Сергій Гриценко у складі робочої групи  моніторили тут ситуацію на автодорозі при в’їзді в село Іза.

У ході рейду посадовці серед інших поспілкувалися і з трьома водіями, які здійснювали перевезення працівників на одне з берегівських підприємств. Як зізналися самі водії, вони працюють на підприємця з Львівщини, але офіційно трудових договорів зі своїм роботодавцем не укладали.

На підставі отриманої інформації, фахівці Управління Держпраці розпочали збір та аналіз відомостей з метою вжиття заходів на усунення порушень трудового законодавства суб’єктом господарювання, де був зафіксований факт використання незадекларованої праці. Але автоперевізник не став чекати візиту держінспекторів праці та оформив зі своїми працівниками трудові відносини в установленому законодавством порядку.

Таким чином, за сприяння Управління Держпраці, троє осіб змогли легально працевлаштуватися.