Новини

Про легалізацію праці на Закарпатті розповів на телеканалі TV21 Унгвар начальник Управління Держпраці Богдан Дорош

Очільник Управління Держпраці Закарпаття Богдан Дорош став гостем програми «Роман Сов’як - У мережі» на телеканалі TV21 Унгвар. Під час розмови посадовець ознайомив телеглядачів з повноваженнями Управління Держпраці та пріоритетними завданнями, одним з яких є легалізація праці в регіоні.

З цього приводу Богдан Дорош розповів про результати роботи, спрямованої на мінімізацію незадекларованої праці, поділився власним баченням боротьби з тіньовим бізнесом, пояснив, чому бажання уникнути служби в армії та прагнення не втратити субсидії підштовхує багатьох краян не погоджуватися на легальні форми заробітку.

Також у програмі мовилося про те, як закарпатцям можна звернутися до Управління  із заявою про порушення трудових прав, отримати компенсацію у разі виробничої травми та чому громади мають бути зацікавлені у легальному працевлаштуванні.

Відповідальність передбачену за порушення трудового законодавства

Окремо очільник Управління Держпраці зупинився на питаннях розслідування випадків захворювання медиків на ковід та проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній з питань легалізації праці на підприємствах  різних галузей економіки області.