Новини

На Закарпатті перепідписано угоду між Управлінням Держпраці та Фондом соціального захисту інвалідів

Сьогодні очільник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош та директор Закарпатського відділення фонду соціального захисту інвалідів Андрій Воробець перепідписали Угоду про співробітництво та організацію взаємовідносин у сфері здійснення державного нагляду та контролю за дотриманням вимог чинного законодавства щодо працевлаштування осіб з інвалідністю, котру сторони уклали ще п’ять років тому. Перепідписання відбулося у зв’язку із внесенням змін до Положення про Фонд соціального захисту інвалідів.

Нагадаємо, метою цього документа є забезпечення спільної координації дій, спрямованих на здійснення державного нагляду та контролю за дотриманням підприємствами, установами, організаціями, іншими юридичними особами незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання законодавства про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю.

Сторони зобов’язуються обмінюватися інформацією щодо виконання норм статей 19, 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

Формат співпраці залишається попередній.  Він визначений та закріплений новою Угодою і забезпечує відкриту, прозору, ефективну та дієву спільну діяльність  щодо здійснення державного нагляду та контролю за дотриманням чинного законодавства про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю.