Новини

На Рахівщині представники Управління Держпраці та районної філії центру зайнятості говорили з працівниками торгівлі про ризики нелегальної праці

У межах домовленостей про взаємодію між Держпраці та Службою зайнятості головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області Ілля Зеленський разом з представниками Рахівської районної філії Закарпатського ОЦЗ провів інформаційно-консультаційний захід  для роботодавців та їх найманих працівників, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі району.

Під час зустрічей головний державний інспектор наголошував на основних вимогах чинного законодавства щодо реєстрації трудових відносин та на обов’язках роботодавця при прийнятті людей на роботу. Він також звернув увагу працівників, що для реалізації їх трудових прав і забезпечення оптимального рівня майбутнього потрібно легально перебувати в трудових відносинах. Адже офіційне працевлаштування – це певна гарантія соціальних, економічних, трудових та інших прав працівника.

Своєю чергою спеціалісти центру зайнятості вказали на основні ризики  нелегального працевлаштування, а також соціальні та економічні загрози (психологічний дискомфорт, відсутність правового і медичного захисту) і ознайомили учасників з електронними послугами, які надає їхня служба.