Новини

На семінарі-навчанні в Управлінні Держпраці обговорили корупційні ризики, пов’язані з виконанням посадових обов’язків

В Управлінні Держпраці у Закарпатській області відбулося семінар-навчання, за участі інспекторів та посадових осіб Управління. Спікер заходу, головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення  корупції Юрій Пеца, у своєму виступі зупинився на таких питаннях, як шляхи недопущення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, типи корупційних ризиків, основні чинники виникнення корупційного ризику в діяльності  посадовців Управління Держпраці.

«Одним з основних напрямів у сфері запобігання корупції є виявлення корупційних ризиків, що можуть виникнути  в діяльності держслужбовців, а також умов та причин їх виникнення», – сказав Юрій Пеца.   

Він також проаналізував види корупційні ризики  у діяльності держслужбовців за поширеністю. Серед найтиповіших були названі недоброчесність, виникнення конфлікту інтересів, відсутність контролю з боку з боку вищого керівництва, наявність дискреційних повноважень.

На завершення учасникам зібрання наголосили, що своєчасний аналіз  імовірних корупційних ризиків та вжиття відповідних профілактичних антикорупційних заходів дають можливість уникнути випадків корупційних діянь у практиці держслужбовців. Це також покращить роботу посадових осіб Управління і сприятиме підвищенню їх авторитету

.