Новини

Працівникам будівельних підприємств у Мукачеві нагадали вимоги безпечної праці

На території одного з цехів  мукачівської лижної фабрики «Тиса», філії відомого українсько-австрійського підприємства Фішер, нині триває реконструкція. Торік у жовтні тут вирувала пожежа, яка завдала фабриці чималої шкоди.

До здійснення будівельно-монтажних робіт залучені кілька субпідрядних підприємств, зокрема ТОВ «Євроремонтбуд», ПП «Стальконвест» і ПП «Монтажбуд». У межах відзначення Всесвітнього Дня охорони праці головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Михайло Повх провів з працівниками цих підприємств  інформаційно-просвітницькі заходи.

Цьогорічний День охорони праці, як відомо, проходитиме під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».  Тож посадовець  наголосив на важливості турботи кожного працівника про власну безпеку та здоров’я, особливо в умовах пандемії коронавірусної хвороби. 

У цьому контексті не буде зайвим нагадати про необхідність використання під час роботи засобів індивідуального захисту. На жаль, на багатьох будівництвах про них згадують лише у показових випадках.

Водночас   Михайло Повх вказав будівельникам і на деякі порушення вимог безпечних умов праці, які він зафіксував на будмайданчиках, та нагадав нормативно-правові акти, яких слід дотримуватися при виконанні будівельно-монтажних робіт.