Новини

У торгівельних закладах Великоберезнянщини побували фахівці Управління Держпраці – поки що з інформаційною місією

Головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатської області у межах проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії днями відвідали низку торговельних закладів Великоберезнянщини. Основна мета таких візитів – мінімізувати випадки використання в краї незадекларованої праці. Адже незадекларована праця є не лише порушенням норм чинного трудового законодавства,  за яке передбачена відповідальність, а й напряму зачіпає інтереси громадян.

Як наголошувала під час розмови з працівниками та роботодавцями торговельних закладів держінспектор Маріанна Гукс, незважаючи на хибні переваги, неофіційна зайнятість позбавляє людей багатьох соціальних гарантій. Тільки офіційно працевлаштований громадянин має право на гідні і безпечні умови праці, регулярну виплату заробітної плати не нижчу за мінімальну, страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, безробіття та нещасного випадку на виробництві, офіційні відпустки.

Наразі посадовці Управління Держпраці відвідували ужгородських торгівельників лише з профілактичною місією. Однак наступним етапом стануть інспекційні відвідування. Тож на тих, роботодавців, які не дослухалися до порад держінспекторів, чекає передбачена законодавством відповідальність.