Новини

На Закарпатті обговорили результати перевірок підприємств-боржників

Про це йшлося на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості, яка проводилася в режимі селекторного зв’язку з керівниками райдержадміністрацій та міськвиконкомів під головуванням директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Андрія Давидова.

У засіданні взяв участь перший заступник начальника Управління Держпраці краю Василь Грицик. У своєму виступі посадовець наголосив, що питання дотримання строків виплати заробітної плати на підприємствах, в установах і організаціях Закарпаття  перебуває на постійному контролі службових осіб Управління Держпраці. Так, протягом лютого – березня цього року була проведена низка інспекційних відвідувань економічно-активних підприємств-боржників області, котрі на початок цього року задекларували заборгованість із виплати заробітної плати.

Зокрема, інспектуваннями були охоплені ДП «Великолазівський», «Берегівська районна дитячо-юнацька спортивна школа «Колос», засновником якої є Берегівська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України, радгосп-завод «Мукачівський», товариство з обмеженою відповідальністю «Едельвейс - Лего», Закарпатська обласна рада профспілок. Також головні державні інспектори Управління Держпраці Закарпаття здійснили виїзд у Торунську та Голятинську сільські ради Міжгірського району, де була зафіксована заборгованість із заробітної плати. Однак на час візиту інспекторів праці заборгованість із виплати заробітної плати працівникам Голятинської сільської ради на суму 364791,64 гривень і Торунської сільської ради на суму 343055,70 гривень уже була погашена в повному обсязі Міжгірської селищною радою, до якої приєдналися вже згадані ради.

За наслідками інспектувань керівникам суб’єктів господарської діяльності  внесені приписи на усунення виявлених порушень та вжито заходів впливу відповідно до наданих повноважень.

Учасники зібрання також проаналізували ситуацію щодо погашення  заборгованості до Пенсійного фонду. З цього приводу доповідала перший заступник начальника ГУ ПФУ в краї Наталія Кіш.

За підсумками засідання були надані відповідні протокольні доручення.