Новини

На зустрічах у районних філіях центру зайнятості домовились про взаємодію задля подолання незадекларованої праці

Днями на базі   Свалявської та Рахівської районних філій Закарпатського ОЦЗ відбулися робочі зустрічі, що проходили за участі головних державних інспекторів відділу з питань додержання законодавства про працю та інших нормативних актів Управління Держпраці у Закарпатській області Олега Соломка та Іллі Зеленського, а також очільників та працівників цих філій.

Як зауважувалося у ході зустрічей, в області, зокрема й на Свалявщині та Рахівщині, останнім часом спостерігається нестабільність на ринку праці та суттєвий дисбаланс між попитом і пропозицією. Як наслідок, зберігається негативна тенденція відтоку кадрів, нелегального працевлаштування.

Вирішення цих важливих проблем на сьогодні є пріоритетом державної політики у соціальній сфері, насамперед в діяльності органів Держпраці та Державної служби зайнятості.

Тож учасники зібрань намітили подальші дії задля забезпечення ефективної співпраці та досягнення позитивних результатів у плані широкомасштабного поінформування краян і обговорили план спільних заходів, спрямованих мінімізувати випадки використання незадекларованої праці та не допустити у діяльності суб’єктів  господарювання області порушень вимог трудового законодавства.