Новини

Незаконне рішення суду скасовано

Посадові особи Управління Держпраці у Закарпатській області у грудні 2019 року провели інспекційне відвідування в одному з державних лісомисливських господарств краю у зв’язку з надходженням звернень від його працівників. За результатами інспектування було встановлене недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці щодо 14 працівників, зокрема не проведене нарахування і виплата заробітної плати в подвійному розмірі за роботу у святковий день.

Підприємству внесено припис на усунення виявлених порушень. Та суб’єкт господарювання не поспішав виконувати вимоги припису, стосовно 8 працівників так і не були усунуті порушення мінімальних державних гарантій в оплаті праці. І за результатами повторного інспектування на лісомисливське господарство накладено фінансову санкцію у розмірі 75568 грн.

Підприємство оскаржило постанову Управління Держпраці у Закарпатській області до суду. Закарпатський окружний адміністративний суд визнав дії Управління Держпраці у Закарпатській області щодо призначення та проведення інспекційного відвідування на підприємстві протиправними, що у підсумку потягло за собою скасування постанови про накладення штрафу. Не погодившись з рішенням суду, Управління Держпраці у Закарпатській області подало апеляційну скаргу до Восьмого апеляційного адміністративного суду м.Львова, який підтвердив: Управління Держпраці у Закарпатській області при проведенні інспекційного відвідування, в ході якого були встановлені порушення лісомисливським господарством вимог Кодексу законів про працю, діяло у межах Закону.

Таким чином, незаконне рішення Закарпатського окружного адміністративного суду у справі №260/798/20 скасоване, а в задоволенні позовних вимог підприємства відмовлено.