Новини

Інспекторам Управління Держпраці Закарпаття вказали на можливі помилки при заповненні уніфікованих актів

В Управлінні Держпраці у Закарпатській області сьогодні відбувся семінар-навчання для головних державних інспекторів з охорони праці щодо практичного застосування наказу Міністерства  розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства  України «Про  затвердження форми документів, що складаються при здійсненні заходів  державного нагляду та  контролю Держпраці, і належного  оформлення розпорядчих документів за результатами проведення заходів державного нагляду (контролю)». Захід проходив під головуванням заступника начальника Управління Володимира Горєва.

Учасникам зібрання роз’яснили основні вимоги щодо оформлення відповідних документів за результатами здійснення інспекційних відвідувань. Насамперед були розглянуті можливі помилки при заповненні уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення заходів державного нагляду (контролю), та обговорені шляхи запобігання допущенню таких недоліків.

У ході семінару-навчання головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Управління Держпраці області Юрій Пеца  принагідно нагадав держінспекторам норми  чинного Закону України «Про запобігання корупції». Зокрема, звернув їх увагу на такі поняття, як зловживання службовим становищем, неправомірна вигода, кримінально-правові заходи припинення та викриття проявів корупції, а також попередив про персональну відповідальність за невжиття передбачених законом заходів у разі виявлення корупційного правопорушення.