Новини

На засіданні робочої групи обговорили ефективні методи протидії тіньовій праці на Закарпатті

В Управлінні Держпраці у Закарпатській області  під головуванням очільника Богдана Дороша відбулося перше засідання постійно діючої робочої групи з питань зниження рівня незадекларованої праці в регіоні, до складу якої увійшли представники Управління Держпраці Закарпаття,  управлінь Нацполіції, Держпродспоживслужби, Пенсійного фонду, Укртрансбезпеки, Податкової служби, обласного центру зайнятості, обласної ради профспілок й організації роботодавців краю.

Її очолив перший заступник начальника Управління Держпраці Василь Грицик. Робоча група була створена з метою запровадження сталої і спільної роботи державних органів щодо мінімізації випадків незадекларованої праці, зокрема й у неформальному секторі економіки, та на виконання окремого доручення керівника Держпраці України.

У ході першого засідання учасники зібрання обговорили проєкт плану спільних заходів на поточний рік, покликаних знизити рівень незадекларованої праці в області. Богдан Дорош насамперед звернув увагу присутніх на важливість проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед суб’єктів господарювання як  ключового інструменту протидії тіньовим схемам працевлаштування в області.

Присутні домовилися про здійснення моніторингу діяльності тих підприємств, де при значних фіксованих доходах офіційно виплачується працівникам мінімальна заробітна плата або нижча за мінімальний розмір.

Окремо йшлося і про забезпечення обміну інформацією між відомствами, представники яких увійшли до складу робочої групи, про проведення спільних рейдових перевірок на підприємствах у галузях, найбільш ризикованих в плані незадекларованої праці.