Новини

На засіданні комісії з розслідування випадків гострих професійних захворювань йшлося і про здійснення профілактичних заходів

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці та експертизи умов праці Управління Держпраці у Закарпатській області  Світлана Кавранська взяла участь у засіданні комісії з розслідування випадків гострих професійних захворювань, що проходило в Ужгородській центральній міській клінічній лікарні.

Під час засідання посадовець принагідно ознайомила присутніх із загальною епідемічною ситуацією, що склалася останнім часом в області, та проаналізувала найпоширеніші причини інфікування медичних працівників коронавірусною інфекцією.

Члени комісії серед інших розглянули й низку організаційних питань, які, зокрема, стосувалися оперативного та якісного проведення розслідувань вказаних випадків, якнайшвидшого усунення причин гальмування процесу розслідування тощо.

Водночас Світлана Кавранська звернула увагу керівництва медустанови на необхідність регулярного здійснення профілактичної роботи, спрямованої на недопущення інфікування COVID-19 та поширення захворювання серед медичних працівників. Насамперед вказала на важливість проведення позапланових інструктажів, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, особливо працівників відповідних категорій та  проведення з ними тренувальних занять щодо використання ЗІЗ.