Новини

Закарпатським роботодавцям роз’яснили вимоги трудового законодавства, а працівникам вказали на переваги легальної праці

Фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області продовжують проводити заходи з детінізації ринку праці та неприпустимості допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин.

Так, днями головні державні інспектори праці Маріанна Гукс, Артур Сумара, Ілля Зеленський, Михайло Джумеля поспілкувалися з працівниками місцевих підприємств, зокрема ужгородського цеху з виготовлення напівфабрикатів «Галя балувана», кондитерської компанії «ASA Sweets» в обласному центрі, ТОВ «Стиль Д», магазину «Простор» у Хусті.

Під час профілактичних зустрічей фахівці Управління нагадали роботодавцям про необхідність дотримання вимог законодавства про працю в частині належного оформлення трудових відносин, оплати праці найманих працівників, забезпечення їх прав на здорові та безпечні умови праці, на відпочинок, на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

У розмові з персоналом намагалися переконати краян, що працювати за трудовим договором – вигідно! Адже трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні, соціальну допомогу тощо, чого позбавлені незадекларовані працівники.