Новини

Закарпатський підприємець допустив до виконання робіт з транспортних перевезень 36 неоформлених працівників

Фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області завершують проведення масштабної інформаційної кампанії із запобігання використанню незадекларованої праці у суб’єктів господарювання, що працюють у сфері транспортних перевезень.

У межах цієї акції, яка тривала близько трьох тижнів, головні державні інспектори Управління Держпраці роз’яснювали перевізникам та власникам кур’єрських служб про неприпустимість допуску працівників без оформлення трудових відносин, а також звертали увагу працівників вказаних фірм на важливість легального працевлаштування найманих працівників.

Паралельно з інформаційною  тривала й інспекційна робота на підприємствах цієї галузі. Так, нещодавно під час інспекційного відвідування  одного з транспортних підприємств на Іршавщині головні державні інспектори Управління Держпраці з’ясували, що на фірмі тривалий час працювали 36 осіб, які виконували перевезення вантажів по Україні та за кордон.

Сам власник підприємства зізнався: мовляв, оплатив ці роботи. Однак не надав жодного документа на підтвердження офіційного характеру його трудових відносин з цими працівниками.

Таким чином, за результатами інспекційного відвідування встановлено, що ФОП допустив до виконання робіт з перевезення вантажів 36 осіб без укладання з ними трудових договорів, чим порушив вимоги ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України.

За вказане порушення підприємця притягнуто до встановленої законом відповідальності.