Новини

На семінарі в Ужгороді роботодавців ознайомили з діяльністю служби рекрутингу та розповіли про роботу з детінізації праці

В актовій залі Ужгородського міського центру зайнятості відбувся семінар для роботодавців на тему: «Діяльність служби рекрутингу в умовах сьогодення. Детінізація ринку праці. Реалії та перспективи». Захід проходив за участі представників підприємств, організацій та установ краю, а також фахівців управління Держпраці у Закарпатській області, зокрема головних державних інспекторів Маріанни Гукс та Зоряна Берника.

Присутнім розповіли про роботу сектору рекрутингу у нових реаліях. Йшлося також про налагодження співпраці, пошук персоналу тощо.

Окремо учасники семінару обговорили питання детінізації праці. Перед роботодавцями виступили представники Управління Держпраці. Розповідаючи про заходи, які проводяться в області з метою мінімізації випадків використання незадекларованої праці, головні державні інспектори  пояснили присутнім, чому так важливо і для працівників, і для роботодавців офіційно оформляти трудові стосунки. Водночас наголосили на необхідності дотримання чинного законодавства з питань праці  та недопущення порушень у цій сфері.

Наприкінці заходу відбулося жваве обговорення порушених тем. Учасники зібрання мали можливість проконсультуватися та отримати фахові рекомендації з багатьох питань.