Новини

Колегія суддів визнала припис Управління Держпраці законним

Торік у липні викладачка одного із закарпатських вишів звернулася в Управління Держпраці краю із заявою, в якій повідомляла про порушення її трудових прав. На підставі цього звернення було проведене інспекційне відвідування, у ході якого виявилося, що роботодавець (керівництво вишу) без погодження з працівницею прийняв рішення про укладення з нею строкового трудового договору. За результатами проведеного контрольного заходу складено акт і надано припис на усунення виявленого порушення. 

Однак керівництво закладу не погодилося з приписом, про що повідомило у надісланій на адресу Управління Держпраці скарзі, а згодом оскаржило його у суді. Суд першої інстанції повважав: твердження, що роботодавець прийняв рішення про укладення трудового договору без погодження з працівником, не відповідає фактичним обставинам справи.

Управління Держпраці звернулося з апеляційною скаргою на рішення суду першої інстанції у Восьмий апеляційний суд м.Львова. Колегія суддів вирішила, що такі висновки Закарпатського окружного адміністративного суду є помилковими. Врахувавши законні доводи апелянтів та взявши до уваги усі обставини справи, колегія суддів погодилася з позицією Управління Держпраці і визнала оскаржуваний припис законним.