Новини

В Ужгороді головні державні інспектори праці спільно з журналістами виявляли неоформлених працівників (+відео)

Інспекторська група Управління Держпраці у Закарпатській області провела інспектування з питань використання незадекларованої праці в одному із  закладів харчування м. Ужгорода. До представників контролюючого органу долучились і журналісти телеканалу Суспільне Закарпаття.

Так, у кафе-пабі, котрий знаходиться у  спальному мікрорайоні Ужгорода, одна з працівниць працювала нелегально. Дівчина зізналася: працює вже тиждень, нібито ще стажується. При влаштуванні на роботу з нею не оформляли трудові відносини.

За словами головної державної інспекторки Управління Держпраці краю Маріанни Гукс, перевіряючі ретельно задокументували цей факт та відібрали письмове пояснення самої працівниці.

З метою з’ясування всіх обставин інспектори  телефонували власнику закладу, але той повідомив, що прийти не зможе. Тому у зв’язку з відсутністю об’єкта відвідування перевірку перенесли.

При цьому підприємця попередили, що у разі створення перешкоди у діяльності інспекторів праці, законодавством передбачено штраф у розмірі 16  мінімальних заробітних плат.