Новини

Управління Держпраці Закарпаття вдруге довело у суді правомірність прийнятого рішення

Власник одного з ужгородських кафе двічі звертався у судові інстанції, аби оскаржити правомірність винесеної Управлінням Держпраці у Закарпатській області постанови про накладення штрафу за допуск двох працівників без офіційного оформлення з ними трудових відносин, – спершу у Закарпатський окружний адміністративний суд, далі справа розглядалася у Восьмому апеляційному адміністративному суді міста Львова. Позивачу двічі було відмовлено у задоволені позовних вимог.

Але все за порядком.  Ще у 2018 році в одному з ужгородських кафе проводилось інспекційне відвідування, у ході якого головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області зафіксував факт допуску до виконання  обов’язків бармена та офіціанта двох осіб, з якими підприємець не уклав трудовий договір.

Тож за результатами контрольного заходу був складений припис, яким власника кафе зобов’язали усунути виявлені порушення вимог законодавства про працю. Водночас відповідною постановою Управління Держпраці  на підприємця накладено штраф, на той час у розмірі 223 380. 00 грн.

Спроба ужгородського ФОПа оскаржити рішення Управління Держпраці в суді першої інстанції не увінчалася успіхом – підприємцеві було відмовлено у задоволенні позовних вимог. Тому власник кафе подав апеляційну скаргу на це судове рішення.

Врахувавши усі правові фактори, оцінки аргументів та об’єктивно з’ясовані  обставини, колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду міста Львова погодилася із висновком суду першої інстанції та прийняла рішення залишити апеляційну скаргу ужгородського підприємця без задоволення. Що  фактично є підтвердженням правомірності дій посадовців Управління Держпраці у Закарпатській області.