Новини

Захист працівників має бути у пріоритеті:

фахівець Управління Держпраці провів низку превентивних заходів на деревообробних та лісозаготівельних підприємствах Свалявщини

Більшість робіт на підприємствах деревообробної та лісозаготівельної промисловості належать до робіт підвищеної небезпеки. Тому питання організації умов праці тут потребує постійної та особливої уваги.

Адже шкідливі виробничі чинники, які наявні на таких підприємствах, призводять до професійних ризиків. Саме про необхідність враховувати їх при здійсненні трудової діяльності говорив головний державний інспектор відділу   нагляду в АПК, СКС, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області Мирослав Феделеш під час проведення превентивних заходів з трудовими колективами суб’єктів господарської діяльності Свалявщини, котрі займаються деревообробкою та лісозаготівлею.

На зустрічах йшлося про важливість якісного проведення навчань з охорони праці та інструктування працівників підприємств, перевірки їх знань, вмінь і навиків та належного застосування здобутих знань на практиці. Мирослав Феделеш також звернув увагу присутніх на типові причини настання нещасних випадків на виробництві  і наголосив, що кожен працівник повинен виконувати тільки доручену йому роботу, а його кваліфікація має відповідати складності поставленого перед ним завдання. Принагідно фахівець Управління Держпраці нагадав про важливість належного оформлення трудових відносин. Адже тільки легальне працевлаштування гарантує працівнику належну соціальну підтримку.

Окремо посадовець порушив питання застосування засобів індивідуального та колективного захисту, що особливо актуально нині в умовах пандемії. «Працівник зобов’язаний дбати не тільки про власні безпеку і здоров’я в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства, а й не забувати про інших», - резюмував головний державний інспектор.