Новини

В області тривають інформаційні заходи, спрямовані на подолання незадекларованої праці

Фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області продовжують інформувати краян про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю, нормативно-правових актів з охорони та гігієни праці.

У кожному районі Закарпаття головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів проводять профілактичні зустрічі. При цьому враховуються умови адаптивного карантину.

Так, нещодавно фахівці Управління Держпраці Віталій Юртин, Іван Хланта та Володимир Севч провели відповідні бесіди з підприємцями та їхніми найманими працівниками у Тячеві, Мукачеві і Сваляві. Наразі превентивною роботою охоплюється сфера торгівлі, харчування та тимчасового розміщення. На меті проведення подібних заходів і на підприємствах  інших галузей.

Нагадуємо, що по завершенні інформаційної кампанії розпочнеться інспекційна робота. Заходами контролю будуть охоплені суб’єкти господарювання, у яких за результатами інформаційної кампанії встановлять невідповідність фактичної кількості працівників щодо даних Реєстру застрахованих осіб та в яких відсутня позитивна динаміка працевлаштування.