Новини

Фахівці Управління Держпраці активно інформують краян про ризики тіньової зайнятості

На Закарпатті у межах інформаційної кампанії, покликаної мінімізувати випадки залучення незадекларованої праці, фахівці Управління Держпраці щодня проводять зустрічі з працівниками та роботодавцями закладів торгівлі, харчування і відпочинку. До таких профілактичних відвідувань суб’єкти господарювання краю ставляться по-різному. Значна частина використовує ці зустрічі як чудову нагоду отримати кваліфіковану правову допомогу чи фахову консультацію з питань застосування трудового законодавства.

Тому багато хто дослухається до порад головних державних інспекторів праці і, як правило, за наслідками таких заходів усувають певні недопрацювання. А ті, хто намагається працювати в обхід Закону, поспішають навпаки зачинити перед представниками Управління Держпраці двері свого закладу.

У ході зустрічей роботодавцям та персоналу роз’яснюють переваги офіційного працевлаштування, наголошують на неприпустимості використання незадекларованої праці, інформують про види відповідальності за порушення законодавства з оплати праці.

Головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Володимир Севч, Сергій Гриценко і Михайло Джумеля повідомляють: профілактичні заходи допомагають також здійснити попередній моніторинг дотримання відповідних законодавчих вимог.