Новини

За результатами інформаційної роботи Управління Держпраці, у Чопі підприємець оформив трудові відносини зі своєю працівницею

На Закарпатті триває масштабна інформаційна кампанія, у межах проведення якої фахівці Управління Держпраці роз’яснюють роботодавцям і їхнім найманим працівникам норми трудового законодавства та принагідно надають консультації з найбільш актуальних питань.

Головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Маріанна Гукс та Артур Сумара відвідали цього тижня заклади харчування і торгівлі в Ужгороді та Ужгородському районі.

Загалом ситуація скрізь подібна – майже у всіх закладах штат персоналу нечисельний, але при цьому фіксувались випадки неофіційного залучення працівників до роботи. Таким підприємцям фахівці Управління Держпраці нагадали про передбачену адміністративну та фінансову відповідальності.

«Практика показує, що інформаційні заходи є зазвичай доволі ефективними, –  каже Маріанна Гукс. – До прикладу, після профілактичного відвідування одного з кафе у Чопі, на Ужгородщині, власники відразу уклали трудовий договір зі своєю працівницею, яка до того нелегально виконувала обов’язки кухаря. Ще один підприємець з обласного центру запевнив: оформлення трудових відносин з його працівниками –  у процесі».