Новини

У Боздоському парку підприємцям та їхнім працівникам нагадували про соціальну відповідальність і трудові права

Боздоський парк – улюблене місце відпочинку багатьох ужгородців, оскільки саме тут дислокується найбільша кількість атракціонів – як стаціонарних, так і пересувних. Зазвичай «оживає» він у літню пору. У цей період в Боздоші розгортають свою діяльність і так звані тимчасові пересувні торговельні споруди, котрі передбачають, зрозуміло, тимчасове працевлаштування.

На жаль, не всі підприємці укладають трудові договори зі своїми найманими працівниками на момент діяльності літніх закладів, порушуючи таким чином вимоги чинного законодавства про працю. А про те, що нелегальний працівник не дбатиме про охорону праці, і говорити марно.

Тож з метою запобігання виникненню вказаних порушень головні державні інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області, зокрема Артур Сумара, Маріанна Гукс, Юрій Клованич, Олександр Гойс та Ігор Кос, провели інформаційно-роз'яснювальний захід з працівниками та роботодавцями усіх закладів Боздоша.

У ході зустрічей фахівці Управління нагадали підприємцям про соціальну відповідальність перед працівниками, своєю чергою розповіли містянам про передбачені законодавством трудові права та ефективні способи їх захисту.

Водночас звернули увагу на необхідність неухильного виконання усіх вимог безпечної експлуатації атракціонів, адже будь-яка недбалість може зашкодити здоров’ю, а інколи й життю людей.