Новини

Незабаром стартує призовна кампанія: 26 краян заявили про своє бажання проходити альтернативну службу

При департаменті соціального захисту населення Закарпатської ОДА під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Ольги Травіної відбулося засідання обласної робочої групи у справах альтернативної (невійськової) служби. Управління Держпраці у Закарпатській області представляла завідувач сектору з питань експертизи умов праці Лілія Січка.

За відповідним Законом України, на альтернативну службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу і котрі особисто заявили про неможливість її проходження як такої, що суперечить їхнім релігійним переконанням. Вказані громадяни мають документально або іншим чином підтвердити істинність своїх переконань, і стосовно них повинно бути прийнято відповідні рішення.

Як відомо, рішення про направлення громадянина на альтернативну службу або звільнення від призову на військові збори приймається місцевою державною адміністрацією, зокрема обласною робочою групою у справах альтернативної (невійськової) служби, утвореною при обласній державній адміністрації, у разі встановлення істинності релігійних переконань.

Питання  альтернативної служби, крім згаданого закону, регулюються також постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 1999 року № 2066 «Про затвердження нормативно-правових актів щодо застосування Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу». Цими нормативно-правовими документами визначено вичерпний перелік підстав для відмови громадянину в направленні на альтернативну службу.

На вчорашньому засіданні  обласної робочої групи у справах альтернативної (невійськової) служби присутні розглянули пакети представлених документів та заслухали 26 громадян.  Відповідаючи на запитання членів робочої групи, 25 призовників своїми відповідями підтвердили істинність релігійних переконань.  Про прийняті щодо них рішення у встановлені строки їх повідомлять письмово. Згодом після проходження призовної комісії кожному буде видане направлення для проходження альтернативної служби з визначеним  місцем її проходження.