Новини

Керівники Управління Держпраці та ГУ Держпродспоживслужби домовилися про проведення спільної профілактичної роботи

На Закарпатті відбулася спільна нарада за участі керівників Управління Держпраці Богдана Дороша та Головного управління Держпродспоживслужби Івана Гуледзи, а також заступника начальника Управління Держпраці Володимира Горєва та начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ ДПСС Сергія Шуберта.  У зв’язку із загостренням епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням на території краю захворювання, викликаного коронавірусною інфекцією COVID-19, захід проходив у режимі онлайн.

Основною метою його проведення було виконання протокольного рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації від 13 червня 2020 року щодо посилення контролю за здійсненням протиепідемічних заходів на виробництвах із великою кількістю працівників.

На виконання окремого доручення т.в.о. Голови Держпраці Віталія Сажієнка сторони обговорили та визначили перелік суб’єктів господарювання, де необхідно провести інформаційно-роз’яснювальну роботу стосовно організації безпечних умов праці з урахуванням протиепідемічних заходів, у першу чергу це заклади охорони здоров’я.  У переліку також  торговельні заклади з продажу продовольчої  і непродовольчої групи товарів; товарів побутової хімії, аптеки, заклади сфери послуг – фітнесклуби, салони краси і перукарні; агропродовольчі ринки, пункти тестування ЗНО тощо. При визначенні підприємств присутні розглянули підстави  для здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю).

На завершення учасники зібрання домовилися про  часові рамки проведення спільних заходів та про подальшу співпрацю загалом.