Новини

До суб’єктів господарювання краю з профілактичною метою навідаються фахівці Управління Держпраці

На Закарпатті фахівці Управління Держпраці поновили проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, призупиненої у зв’язку із запровадженням карантину. Зокрема, з 9 червня на виконання окремого доручення очільника Державної служби України з питань праці головні державні інспектори шляхом безпосередніх візитів відвідують підприємства сфери оптової та роздрібної торгівлі, сільського господарства, тимчасового розміщування й організації харчування, будівництва,  надання послуг і транспорту.

В основному увага власників та працівників суб’єктів господарювання звертається на неприпустимість допуску до роботи персоналу без оформлення трудових відносин. Також у ході цих візитів надаються консультації стосовно найбільш ефективних способів дотримання законодавства про працю. Окрема  увага приділяється питанням профілактики виробничого травматизму під час виконання того чи іншого виду робіт. Виявлені порушення законодавчих вимог з охорони праці та промбезпеки наразі фіксують у чеках-листах та в картках про можливі порушення.

Як повідомив начальник Управління Держпраці краю Богдан Дорош, від початку поновлення інформаційно-роз’яснювальної кампанії фахівці Управління побували вже на багатьох об’єктах сфери оптової та роздрібної торгівлі, будівельних майданчиках, підприємствах з продажу пального, агропідприємствах  та на об’єктах тимчасового розміщування й організації харчування. Робота у цьому напрямі триває.