Новини

На нараді-навчанні розглянули критерії оцінки ступенів ризику підприємств та інші актуальні питання

В Управлінні Держпраці у Закарпатській області під головуванням заступника начальника Володимира Горєва відбулася нарада-навчання з інспекторським складом Управління, на якій детально розглянули низку актуальних питань. Зокрема, йшлося про основні критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства у сферах  охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, праці, зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю, здійснення державного гірничого нагляду Державною службою з питань праці.

Як зауважувалося під час наради, згідно з вказаними критеріями, що затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 383, будуть внесені відповідні зміни до подальшого плану проведення контрольних заходів Управління Держпраці.

Окремо присутні  обговорили принципи проведення розслідування випадків гострого професійного захворювання на COVID-19. Головні державні інспектори відділу з питань гігієни праці Управління Світлана Кавранська та Наталія Кузнєва вказали учасникам навчання на нормативно-правові акти, якими потрібно керуватися в процесі розслідування, насамперед в частині використання засобів індивідуального захисту у медичних установах.

На завершення головний спеціаліст з питань протидії корупції Управління Держпраці Юрій Пеца принагідно ознайомив присутніх з обмеженнями для держслужбовців щодо отримання подарунків. Посадовець пояснив, які існують в цій частині заборони, передбачені чинним законодавством, назвав конкретні практичні приклади, зафіксовані останнім часом, та звернув увагу на відповідальність за порушення законодавчих заборон.