Новини

Хто здійснює контроль за дотриманням карантинних обмежень?


На офіційну сторінку у Facebook Управління Держпраці у Закарпатській області надійшло звернення відомого в краї активіста і журналіста Павла Білецького. Павло просив прокоментувати випадок, зафіксований у селі Рокосово Хустського району. За його словами, тамтешня взуттєва фабрика (основним інвестором якого є підприємець з Італії) продовжує успішно працювати, незважаючи на запроваджені  в краї карантинні обмеження.

«В області вводять суворі заходи , – пише журналіст, – а сотні людей ходять на роботу, яка не пов'язана ні з органами влади, ні з медициною, ні з правопорядком, ні з випічкою хліба насущного».

«Серед основних завдань, покладених на Управління Держпраці у Закарпатській області, – повідомив з цього приводу очільник Управління Богдан Дорош, – є здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, а також законодавства з охорони праці в частині безпечного ведення робіт, гігієни праці, промислової безпеки, безпеки робіт у сфері поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення. Здійснення контролю за виконанням і дотриманням карантинних обмежень не належить до компетенції Управління Держпраці». Тому Богдан Дорош порадив журналістові звернутися з цим питанням у правоохоронні органи.