Новини

В Управлінні Держпраці з’ясовують причини та обставини нещасного випадку, який стався на Виноградівщині

Управління Держпраці у Закарпатській області проводить технічне розслідування обставин та причин виникнення аварії,  пов’язаної з використанням газу в побуті. Нещастя трапилося 26.03.2020 року з мешканцями житлового будинку в селі Тросник Виноградівського району. Унаслідок цієї аварії постраждали двоє неповнолітніх, які ночували у той фатальний день на першому поверсі, де також був встановлений газовий котел.  Дівчинка 2004 року народження померла, а хлопець 2008 року народження знаходиться в реанімаційному відділенні Виноградівської районної лікарні.

За попередніми висновками спеціалістів, діти, імовірно, отруїлися чадним газом, що міг утворитися в результаті експлуатації двоконтурного газового котла з несправною автоматикою безпеки.

Наразі  комісія запросила  на підставі п.2.16  «Порядку проведення технічного розслідування обставин та причин виникнення аварій,  пов’язаних з використанням газу в побуті» медичний висновок про характер травм потерпілих, наявність карбоксигемоглобіну (карбоксигену) та інших речовин у крові  мешканців будинку.