Новини

На засіданні круглого столу наголошувалося про необхідність створення умов щодо легального працевлаштування

У Мукачеві відбулося засідання круглого столу, учасниками якого були адміністрація та працівники дорожньо-будівельного підприємства ШРБУ-77, а модератором виступив головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді  на виробництві та об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Михайло Повх.

Як зауважувалося, захід проходив у рамках загальнодержавної інформаційної кампанії, покликаної детінізувати зайнятість у будівельній галузі. Тож учасникам зібрання рекомендували звернути увагу на такі питання, як офіційне працевлаштування працівників, нарахування мінімальної заробітної плати, своєчасна та у повному обсязі виплата заробітної плати,  відрахування необхідних податків і зборів. За словами представника Управління Держпраці,  саме ці питання першочергово розглядатимуться під час проведення по завершенні інформаційної кампанії інспекційних відвідувань.

Водночас Михайло Повх проаналізував причини виникнення травматизму у сфері будівництва у 2019 році, вказав на деякі важливі моменти, необхідні для допуску працівників до виконання небезпечних робіт та нагадав загальні вимоги до організації охорони праці на виробництві.