Новини

Фахівці Управління Держпраці Закарпаття попереджають роботодавців та працівників про основні заходи профілактики коронавірусу

Попереджений – отже, врятований. Саме такий принцип сповідують фахівці відповідних структурних Управління Держпраці у Закарпатській області, проводячи профілактичні бесіди із суб’єктами господарювання краю.  Профілактичними відвідуваннями охоплені усі райони Закарпаття.

Під час проведення цих заходів посадовці Управління роздають друковану літературу відповідного змісту та усно надають прості рекомендації щодо запобігання поширенню коронавірусу. 

Зокрема, роботодавці можуть самостійно забезпечити здійснення моніторингу стану здоров’я працівників на наявність симптомів захворювання у вигляді підвищення температури тіла, утрудненого дихання; необхідну кількість миючих та антисептичних засобів  для рук працівників та захисних медичних масок; регулярне провітрювання приміщень та вологе прибирання;  щоденну дезінфекцію обладнання та робочої зони.

При виявленні перших симптом захворювання працівника на ГРВІ, необхідно одягнути на нього маску і негайно направити його до закладу охорони здоров’я; провести дезінфекцію поверхонь, з якими контактували працівники з ознаками захворювання за допомогою хлоровмісних або спиртовмісних засобів.