Новини

У Держпраці посилено протидію порушенням вимог антикорупційного законодавства

У Києві для керівників Головних управлінь (Управлінь ) Державної служби України з питань праці в областях відбувся семінар з питань дотримання вимог чинного антикорупційного законодавства. Відкриваючи семінар, т.в.о. Голови Держпраці Ігор Дегнера наголосив учасникам на актуальності та важливості заходу, метою якого є вдосконалення знань щодо антикорупційного законодавства, мінімізації фактів його порушення, засвоєння превентивних антикорупційних механізмів тощо.

Очільник Держпраці зазначив, що незважаючи на зміни в державі та в системі Держпраці, питання щодо запобігання корупції на жаль продовжує бути актуальним. Ігор Дегнера озвучив позицію про намір вжити всіх необхідних дій для того, щоб в системі Держпраці не залишилося жодного працівника, який залучений в корупційні схеми. Водночас повідомлялось, що інформація про такі дії буде ретельно опрацьована, у тому числі у співпраці з правоохоронними органами.

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Держпраці Олександр Гарбар роз’яснив керівникам територіальних управлінь основні положення антикорупційного законодавства, включаючи питання корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень. Детально зупинився на організації діяльності уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції, на корупційних ризиках, запобіганні та врегулюванні конфлікту інтересів, фінансовому контролі.

В кінці семінару учасники заходу ознайомилися з особливостями вимог декларування та з покроковою демонстрацією заповнення електронної декларації.