Новини

Роботодавців Ужгорода та Ужгородського закликали працювати винятково в правовому полі

Начальник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош взяв участь у навчальному семінарі з роботодавцями Ужгорода та Ужгородського району, що проходив на базі ТОВ «Закарпатський навчальний центр підготовки і перепідготовки кадрів». Очільник Управління повідомив учасникам зібрання про останні зміни, внесені до  трудового законодавства та в нормативно-правові акти з питань охорони праці. 

Водночас розповів про масштабні заходи, які проводять головні державні інспектори на виконання відповідного доручення глави Уряду з метою детінізації праці. При цьому нагадав роботодавцям про відповідальність, передбачену законодавством за допуск до роботи неоформлених працівників та зауважив, що розмір фінансових санкцій  за таке порушення законодавець суттєво зменшив – тепер штраф за кожного нелегального працівника становить понад 47 тисяч гривень.

Своєю чергою присутні підприємці цікавилися, як правильно оформити працівника на роботу, чи потрібно документально підтверджувати  проходження працівником  стажування, якщо ця людина сумнівається, працюватиме на підприємстві у подальшому чи ні.

На завершення Богдан Дорош закликав роботодавців працювати в правовому полі, уникати виробничих втрат, берегти життя та здоров’я своїх працівників, розуміти суть небезпеки, оцінювати ризики та розробляти заходи для запобігання травмуванню працівників, а головне – не практикувати використання незадекларованої праці.