Новини

Про результати проведеної роботи з детінізації зайнятості на Закарпатті йшлося у телеефірі

Перший заступник начальника Управління Держпраці Василь Грицик взяв участь у передачі «Тема дня» на регіональному телеканалі UA Закарпаття. У прямому ефірі посадовець прозвітував про виконану роботу, спрямовану на детінізацію праці в області, що проводилася у межах виконання відповідного доручення Прем’єр-міністра України. Водночас повідомив про суттєве збільшення кількості застрахованих осіб за наслідками цієї кампанії та відповів на запитання телеглядачів.

Так, протягом січня 2020 року на Закарпатті офіційно працевлаштувались 7983 працівники. Зокрема, тільки у період так званої активної фази інформаційно-роз’яснювальної кампанії (з 27 по 31 січня  2020 року) були працевлаштовані 2839 осіб, ще 5232 людини були прийняті на роботу протягом дев’ятнадцяти днів лютого. На сьогодні кількість прийнятих працівників з початку року на теренах краю сягнула 13215 осіб.

За вказаний період часу в області проведені 93 інспекційні відвідування, в ході яких досліджувалося питання оформлення трудових відносин. За результатами цих контрольних заходів у дев’яти роботодавців виявлені порушення вимог законодавства про працю в частині працевлаштування. Зокрема, троє осіб працювали без повідомлення органів ДПС, а 20 – без укладеного трудового договору.