Новини

Управління Держпраці тісно співпрацює з органами місцевого самоврядування та центрами зайнятості в частині легалізації праці

Державні інспектори Держпраці в Закарпатській області спільно з інспекторами праці Ужгородської міської ради, дирекцією Ужгородського міського центру зайнятості взяли участь в розширеному семінарі, який проходив у консалтинговому центрі УМЦЗ з підприємцями міста. Подібні заходи цими днями були проведені також на базі районних філій ЗОЦЗ, зокрема в Перечині та Сваляві.

Присутнім повідомили про розпочату в області масштабну профілактичну роботу з детінізації праці. Водночас  поінформували про відповідальність, передбачену для роботодавців у чинному законодавстві за незаконне звільнення найманих працівників з роботи та за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці. При цьому наголошувалося, що саме ті працівники, які мають офіційно укладений з роботодавцем трудовий договір, можуть розраховувати на захист своїх трудових прав.

Учасники семінарів підбили попередні підсумки своєї роботи щодо  проведення превентивних заходів на виконання відповідного доручення Прем’єр-міністра України.