Новини

З підприємцями лісової галузі говорили про легалізацію праці та профілактику виробничого травматизму

На базі Великоберезнянського держлісгоспу відбулася семінар-нарада із суб’єктами господарювання району, котрі надають послуги щодо лісозаготівлі. Захід проводив начальник відділу нагляду в АПК, СКС на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Закарпатській області Володимир Вербовський,  і проходив він за підтримки керівництва державного лісового господарства, зокрема Ольги Олень.

На порядку денному були два важливі питання: легалізація праці та запобігання виробничому травматизму. Представник Управління Держпраці повідомив присутнім, що в області наразі триває масштабна інформаційно-роз’яснювальна акція, спрямована на подолання будь-яких проявів тіньової зайнятості. Він також звернув увагу присутніх на те, що більшість робіт, які виконують лісозаготівельники, належать до робіт підвищеної небезпеки. А, отже, вони повинні бути працевлаштовані тільки на підставі трудових договорів.

Володимир Вербовський проаналізував стан виробничого травматизму за минулий рік, назвав найпоширеніші випадки, які мали місце саме в лісовій галузі, а також надав практичні поради суб’єктам господарювання стосовно оформлення трудових договорів з працівниками тощо, а ті своєю чергою мали змогу отримати відповіді на запитання, які їх цікавили.