Новини

На Закарпатті посадовці Управління Держпраці перевірили усі структурні підрозділи «Укрпошти»

Галузеві інспектори кількох відділів Управління Держпраці у Закарпатській області завершили проведення планової перевірки Закарпатської дирекції АТ «Укрпошта». У ході цього контрольного заходу досліджувалося питання функціонування системи управління охороною праці, наявність відповідних дозвільних документів, організація безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки, перевезення вантажів, навченість та перевірки знань персоналу, наявність відповідних інструкцій та проведення  інструктажів з питань охорони праці, забезпеченість засобами індивідуального захисту, проведення обов’язкових медичних оглядів тощо.

Протягом двох тижнів представники Управління Держпраці ознайомилися з роботою усіх структурних підрозділів, вивчили наявну документацію з вказаних питань. І треба сказати, що результати перевірки виявилися вражаючими – зафіксовано близько 150 різних порушень вимог нормативно-правових актів з охорони, гігієни праці та промислової безпеки. Деякі з них носили системний характер. Так, скажімо, майже у кожному районному відділенні Укрпошти журнали реєстрації інструктажів з питань ОП ведуться з явними порушеннями; у багатьох відсутні відповідні інструкції і не проводяться інструктажі; не вивішені таблички з попереджувальною інформацією, електротехнічний персонал використовує (експлуатує) неповірені засоби захисту від ураження струмом. В окремих підрозділах були зафіксовані недопрацювання, характерні для певного виду їх діяльності.

За підсумками проведеної перевірки, посадовці Управління Держпраці зібрали керівництво та відповідальних осіб на робочу нараду, під час якої обговорили виявлені недоліки та вказали на можливі наслідки такої недбалості. Далі дирекції АТ був наданий припис на усунення виявлених порушень, винних у їх допущенні оштрафовано.