Новини

Школярі Ужгородської ЗОШ №12 малювали безпечну працю

В області триває регіональний конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей 2020». На розгляд компетентного журі майже щодня  надходять роботи вихованців навчальних та спеціалізованих закладів з багатьох районів Закарпаття. Своє бачення теми охорони праці школярі втілюють у різножанрових художніх роботах.

Малювали безпечну працю й учні 7-Б класу Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 під час уроку  образотворчого мистецтва, на який до юних художників завітали представники оргкомітету, зокрема заступник начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Володимир Горєв та керівник сектору кадрового забезпечення цього управління Руслана Аділова. Гості ознайомили школярів з історією виникнення конкурсу, умовами та метою його проведення. Як зауважив Володимир Горєв, подібні заходи – це  добра нагода звернути увагу майбутніх працівників на виробничих та побутових небезпеках і ризиках.

Перед початком роботи учитель образотворчого мистецтва Олексій Сенько розповів своїм вихованцям про ризики, які існують на виробництві, та про можливі наслідки недотримання вимог охорони праці. Педагог також допоміг школярам  визначитися з темою і жанром їх робіт. А діти своєю чергою долучилися до  активного обговорення способів захисту представників різних професій від небезпечних виробничих ситуацій, розмірковували, як у майбутньому зберегти своє життя і здоров’я, а нині – їхніх батьків.