Новини

Посадовці Управління Держпраці розпочали новий робочий рік з інформаційно-роз’яснювальної роботи

Аби мотивувати роботодавців до перегляду їх методів та способів ведення бізнесу, зокрема нагадати про соціальну відповідальність перед їхніми працівниками, фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу,  одним з різновидів якої є інформаційні рейди. Основна мета таких заходів – запобігання  допущенню порушень законодавства про працю та мінімізація випадків прихованих трудових відносин.

Саме з такого інформаційного рейду фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області вирішили розпочати свій новий робочий рік. Так, головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Маріанна Гукс та Артур Сумара побували днями на Перечинщині і Великоберезнянщині, де відвідали тамтешні місцеві торговельні заклади.

Під час рейду роботодавців та найманих працівників поінформували про зміни у чинному законодавстві, надали методичні та практичні рекомендації щодо застосування тих чи інших правових норм, нагадали про передбачену відповідальність за недотримання вимог законодавства про працю тощо.

«Така роз’яснювальна робота, насамперед з підприємцями, які залучили до роботи працівників без оформлення трудових відносин, дає їм час на виправлення ситуації, – каже Маріанна Гукс. – Зазвичай підприємці відразу реагують на подібні зауваження, адже добре розуміють: сьогодні – попередження, завтра – штраф. Багато хто вважає такі заходи неефективними. Але мушу зауважити, що саме за результатами профілактичної роботи зазвичай ми фіксуємо збільшення кількості легалізованих працівників».