Новини

За круглим столом обговорили питання безпечного обслуговування ліній електропередач у зимовий період

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області  Розалія Федоришин взяла участь у засіданні круглого столу, на якому були також присутні представники ПрАТ «Закарпаттяобленерго» та експерти з питань енергетики ДП «Закарпатський експертно-технічний центр Держпраці».

Учасники зустрічі обговорили низку важливих питань, пов’язаних з проходженням навчання працівників та посадових осіб ПрАТ «Закарпаттяобленерго», а також йшлося про безпечне виконання робіт з обслуговування ліній електропередач у зимовий період.

Як зауважила представник Управління Держпраці, надійне електропостачання споживачів є одним з головних завдань будь-якої енергосистеми. У холодний період року енергетикам нерідко доводиться стикатися з аварійними ситуаціями, спричиненими дією ожеледно-паморозевих відкладень (ожеледь, паморозь, зледенілий мокрий сніг), що призводять до обривів та перегорання проводів, руйнування опор тощо.

«Такі пошкодження можуть суттєво вплинули на роботу енергосистеми області», – підсумувала Розалія Федоришин. Водночас посадовець наголосила на необхідності неухильного дотримання вимог з охорони праці під час ліквідації подібних аварійних ситуаціях саме в умовах зимової негоди.