Новини

Ужгородського автоперевізника перевірили на дотримання вимог з охорони праці

Керівник відділу нагляду в АПК, СКС на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області Володимир Вербовський та  головний державний інспектор цього структурного підрозділу Андрій Гоман протягом двох днів проводили перевірку організації охорони праці, дотримання законодавчих вимогу сфері безпеки пасажирських та вантажних перевезень автомобільним транспортом одного з ужгородських ФОП – автоперевізника, який здійснює свою діяльність на головному автовокзалі обласного центру.

За результатами цього планового контрольного заходу, були зафіксовані деякі порушення вимог нормативно-правових актів з питань ОП і промислової безпеки. Зокрема, чимало претензій виникло у посадовців Управління Держпраці до підготовки документації.

Так, автоперевізник не подбав про наявність або відповідну реєстрацію та періодичний перегляд інструкцій з охорони праці, проходження інструктажів, не представив паспорт та належну документацію на експлуатацію деяких механізмів. Його автобус не оснащений другим вогнегасником тощо.  Водночас сам підприємець не пройшов навчання та перевірку знань з охорони праці.

На усунення виявлених порушень підприємцю надали припис. Його також притягнуто до адміністративної відповідальності.