Новини

Протидіяти нелегальній міграції разом

У Головному управлінні ДМС України в Закарпатській області відбулася міжвідомча нарада з питань протидії нелегальній міграції. У її роботі взяли участь керівники структурних підрозділів міграційної служби, які відповідають за цей напрям роботи, співробітники УСБУ в області, ГУНП, представники Чопського та Мукачівського прикордонних загонів, обласного центру зайнятості, а також Управління Держпраці у Закарпатській області, яке представляв перший заступник начальника Василь Грицик.

Учасники зібрання обговорили питання проведення підготовчого етапу цільових профілактичних заходів із виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території нашої країни, під умовною назвою «Мігрант». Перший заступник начальника міграційної служби краю Олександр Бердар наголосив на важливості чіткої взаємодії служб, обміну інформацією з цього приводу.  Відзначив попередні результати спільних відпрацювань. Так, лише за 9 місяців цього року на Закарпатті виявлено 149 незаконних мігрантів. На сьогодні  на обліку Головного управління міграційної служби Закарпаття перебуває 2529 іммігрантів та 2533 іноземці, документованих посвідкою на тимчасове проживання.

На нараді йшлося також про підвищення ефективності спільних заходів щодо виявлення іноземних працівників, котрі працюють у суб’єктів господарської діяльності. Водночас перший заступник начальника Управління Держпраці Василь Грицик наголосив на важливості дотримання керівниками підприємств встановленого порядку працевлаштування іноземних громадян та у зв’язку з прийняттям Постанови КМУ № 823 від 21.08.2019 року повідомив про поновлення з вересня поточного року контрольно-наглядової діяльності за додержанням законодавства про працю особливо в частині виявлення працівників допущених до роботи без оформлення трудового договору.