Новини

Дії посадовців Управління Держпраці визнані правомірними вдруге

Нещодавно у відкритому судовому засіданні у місті Львові була розглянута апеляційна скарга представника одного із закарпатських фізичних осіб-підприємців на рішення, винесене цьогоріч у квітні Закарпатським окружним адміністративним судом. Тоді суд першої інстанції відхилив позов вказаної ФОП про визнання протиправною і скасування постанови Управління Держпраці у Закарпатській області.

Нагадаємо, торік у червні у ході інспекційного відвідування був задокументований факт використання незадекларованої праці. Зокрема жителька одного із сіл Рахівського району виконувала в крамниці, власником якої є місцева фізична особа-підприємець,  обов’язки продавця без офіційного оформлення з нею трудових відносин.

Згодом в Управлінні Держпраці у Закарпатській області відбувся розгляд справи, на який сама власниця крамниці не прибула, а відправила свого представника, правда, без довіреності на виконання таких функцій. Відповідно до вимог чинного законодавства вказану особу не допустили до розгляду справи. Далі на підставі Акту інспекційного відвідування була винесена постанова про застосування до фізичної-особи підприємця фінансової санкції у вигляді штрафу в розмірі 111690 гривень. Саме цю постанову позивачка й оскаржила спочатку  в суді першої, потім другої інстанцій.

На підставі повного та всебічного з’ясування обставин цієї справи з наданням правової оцінки всіх аргументів її учасників колегія суддів погодилася з висновком суду першої інстанції, вважаючи, що доводи апеляційної скарги висновків суду не спростовують і не дають підстав стверджувати про порушення Закарпатським окружним адміністративним судом норм матеріального та процесуального права. Тому апеляційну скаргу залишено без задоволення, рішення – без змін, а дії посадовців Управління Держпраці визнані правомірними.