Новини

ТОВ «Санаторний комплекс «Деренівська Купіль» перевірили галузеві інспектори Управління Держпраці

Перевірка у ТОВ «Санаторний комплекс «Деренівська Купіль» (с.Нижнє Солотвино Ужгородського району),  яку провели нещодавно галузеві інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області, була передбачена у Плані комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік. Правда, у ході перевірки з’ясувалося, що деякі виробничі об’єкти цього комплексу, зокрема пральня і кухня, вже не належать вказаному ТОВ.

Посадовці Управління Держпраці ознайомилися з роботою електро- і газового господарств, цеху з розливу питних та мінеральних вод, перевірили стан свердловин, які має в користуванні це товариство. А також дослідили питання, пов’язані з дотриманням законодавчих вимог з охорони і гігієни праці, котлонагляду.

Як повідомила головний державний інспектор відділу нагляду в СКС та АПК Тетяна Маргітич, представники контролюючого органу встановили: усі виявлені під час попередньої аналогічної перевірки порушення, вказані у наданому тоді приписі, на початок проведення цьогорічного контрольного заходу були усунуті. Але претензій у посадовців Управління Держпраці до організації системи охорони праці в ТОВ «Санаторний комплекс «Деренівська Купіль», на жаль, ще вистачає.

Так, результати проведеної перевірки засвідчили: відповідальні особи допустили низку інших недопрацювань. Загалом було зафіксовано близько 40 порушень. Серед них, для прикладу, відсутня або не розроблена належним чином відповідна документація; не проведення опосвідчення стану  електроустановок і чергових замірів опору ізоляції проводів  та кабелів; контрольного огляду газового господарства, регулювання обладнання  і перевірку параметрів спрацювання клапанів ЗСК та ЗЗК ГРП, технічного обслуговування, поточного ремонту  ГРП, а також не було зареєстровано декларацію на експлуатацію (застосування) навантажувачів.

Виникли певні зауваження і у фахівців відділу з питань гігієни праці, зокрема у ТОВ «Санаторний комплекс «Деренівська Купіль» був відсутній заключний акт за результатами періодичного медичного огляду працівників підприємства за 2018 рік і не визначено категорії осіб, які підлягають попередньому (періодичному) медичному огляду у 2019 році.

За результатами проведеного контрольного заходу керівництву ТОВ надали припис на усунення виявлених порушень, відповідальні особи притягнуті до адмінвідповідальності.