Новини

Порушення трудових прав неповнолітніх виявляли учасники спільного рейду в Ужгороді

Місця масового відпочинку дітей в Ужгороді, а це насамперед Боздоський парк та кілька ігрових майданчиків із встановленими на них стаціонарно-пересувними атракціонами, відвідали учасники спільного інформаційно-профілактичного рейду. Представники Управління Держпраці у Закарпатській області, служби у справах дітей Закарпатської ОДА, підрозділу ювенальної превенції НПУ в краї та журналісти одного з регіональних телеканалів виявляли факти порушення трудових прав неповнолітніх.

Як стало відомо у ході проведення заходу, на час літніх канікул у кількох торгових точках працювали особи шкільного віку, деякі мали укладені з роботодавцями цивільно-правові угоди, відповідні дозволи батьків, окремі – без офіційного оформлення трудових відносин. А в одному з літніх кафе неповнолітня здійснювала реалізацію спиртних напоїв.

Службовці задокументували виявлені факти. Щоправда, цього разу учасники рейду обмежилися лише профілактичними бесідами з роботодавцями, нагадавши про передбачену законодавством за подібні порушення відповідальність, роздали інформаційні буклети, пояснили самим малолітнім працівникам, з якими ризиками вони можуть стикнутися, погоджуючись на нелегальне працевлаштування.