Новини

На спільному засіданні напрацьовували ефективний елемент взаємодії

Представники Управління Держпраці у Закарпатській області, служби у справах дітей Закарпатської ОДА та підрозділу ювенальної превенції НПУ в краї зібрались днями для проведення спільного засідання з метою обговорення результатів роботи за перше півріччя на виконання підписаної угоди про співпрацю та визначення напрямів подальшої взаємодії.

Сторони ознайомилися з наказом Міністерства освіти і науки України «Про розширення переліку закладів професійної (професійно-технічної) освіти для впровадження елементів дуальної форми навчання» і заслухали звіти про виконану роботу протягом вказаного періоду.

Зокрема, начальник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош повідомив, що питання працевлаштування неповнолітніх відповідно до вимог законодавства  про працю вивчалося під час проведення кожного інспекційного відвідування. Водночас силами фахівців Управління майже у всіх районах краю була розгорнута широка інформаційно-роз’яснювальна кампанія, у ході якої неповнолітніх попередили про можливі ризики тіньової зайнятості, натомість повідомили про переваги офіційного оформлення трудових відносин.

На завершення засідання сторони узгодили план дій про подальшу співпрацю та домовилися активізувати проведення роз’яснювальної роботи і превентивних заходів з метою підвищення рівня обізнаності дітей та роботодавців щодо додержання законодавства про працю неповнолітніх, а також недопущення найгірших форм дитячої праці.