Новини

Ужгордцям надавали роз’яснення з питань трудового законодавства у мобільному консультативному пункті

Днями на площі Народній в обласному центрі упродовж дня працював започаткований торік мобільний консультативний пункт Управління Держпраці у Закарпатській області. В його роботі взяли участь начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Ярослав Турянський  та головні державні інспектори праці.

«Основною метою діяльності такого мобільного консультативного пункту, – нагадує начальник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош – є підвищення рівня правової свідомості краян, їх знань щодо своїх трудових прав і спроможності захищати ці права».  

Посадовці Управління Держпраці роздавали перехожим флаєри-пам’ятки, на яких містилася інформація  для роботодавців і працівників про можливі ризики, пов’язані з тіньовою зайнятістю. Водночас у межах їх компетенції надавали усім, хто звернувся того дня,  консультації та необхідну інформацію. Зокрема, питання відвідувачів стосувались порядку укладення трудових договорів та договорів цивільно-правового характеру їх відмінностей на правових наслідків,  відстоювання трудових прав у разі конфлікту з роботодавцем, виплати заборгованості із заробітної плати тощо.

Організатори акції вкотре сподіваються, що отримана у консультативному пункті інформація змусить краян переглянути своє ставлення до тіньової зайнятості і не погоджуватися на незаконні умови працевлаштування.