Новини

Перевірка виявила: мукачівській фірмі «Русинія» з виробництва будівельних матеріалів потрібно виправити ще деякі недопрацювання

Стан охорони праці у товаристві з обмеженою відповідальністю «Русинія», що дислокується у Мукачівському районі, перевірили нещодавно фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області. Це підприємство належить до одних із сучасних виробників в області. Більшість робіт, які доводиться виконувати працівникам «Русинії», є роботи підвищеної небезпеки. Тому під час перевірки галузеві інспектори Управління Держпраці особливу  увагу звертали саме на дотримання персоналом вимог нормативно-правових актів з охорони праці у цій частині. 

Як повідомив заступник начальника відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці Олександр Гойс, на підприємстві  створена і непогано працює служба з охорони праці. Два роки тому аналогічна перевірка виявила певні недоопрацювання служби. Відрадно, що більшість з них не мали системного характеру і на сьогодні усунуті.

Але в той же час були допущені й інші  порушення. Зокрема, у ході контрольного заходу з’ясувалося: деяка документація потребує оновлення або доопрацювання, водночас відсутні документи дозвільного характеру; не в повному обсязі здійснюється контроль за виконанням робіт яких виконуються  за наряд-допуском; допущено протермінування чергової повірки комплекту засобів індивідуального захисту від ураження електричним струмом. Також у кар’єрі відсутні запобіжні знаки в небезпечних місцях та схеми руху маршруту  руху працівників; а в паспорті на газове господарство немає відміток про зміни та виконання техобслуговування газового господарство. Загалом було зафіксовано понад 40 порушень нормативно-правових актів з охорони та гігієни праці, промислової безпеки. На усунення виявлених порушень видано припис, а також до відповідальних осіб, які їх допустили,  застосовані штрафні санкції.